Tässä on meidän perheen isänpäiväkakku, jonka idea vohkittu Kinuskikissalta. Moneenkohan kakkuun pienet suklaiset kädenjäljet löysivät tiensä..?

Pohjana kokeilin suklaakuivakakkua ja täytyy sanoa, että ei paha ollenkaan. Aika täyttä tavaraa silti ja hankala siirtää leikattuja kerroksia, kun menasi mennä muruiksi. Täytteenä oli Miehen toiveesta Caipirinha-täyte ja sipaisu vadelmahilloa alle. Tämä täyte löytyy ainakin Hellapoliisilta:

Caipirinha-mousse

2,5 dl Flora Vispiä

1 pss Caipirinha Mix

200 g Sunnuntai vaniljan makuinen "tuorejuustoa"

3 dl tomusokeria (laitoin kyllä enemmän tällä kertaa)

1 rkl vaniljasokeria

5 liivatelehteä

0,5 dl vettä

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen caipirinha-mix, tomusokeri, "tuorejuusto", tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pos ja sulata ne kiehuvaan veteen. Lisää ohuena nauhana koko ajan vatkaten täytteen joukkoon. Levitä täyte kakun väliin (tämä riitti hyvin kahteen väliin (halk. 24 cm) ja anna hyytyä muutama tunti. Itse vuorasin vuoan kelmulla ja kasasin kakun siihen.

Reunapursotukset ovat suklaa kermaa eli vatkasin 5 dl Flora vispiä ja sulatin sen joukkoon vajaan levyllisen Brunbergin tummaa suklaata ja lisäsin aavistuksen tomusokeria.