Tälläistä kakkua vein nyyttäreihin, sillä hei, pitäähän nyt aina kakkua olla tarjolla.. Ensimmäistä kertaa kokeilin tätä reseptiä, vähän riskipeliä, mutta onnistui kyllä hyvin. Tosin uunista oton jälkeen kakku halkesi keskeltä kunnon loville, mutta eipä haitannut, kun sen sai peitettyä hyvin täytteellä. Resepti on peräisin Leivotaan-lehdestä (1/12).

 

Pohja:

200 g täysjyvävehnäkeksejä ja 70 g voita

Täyte:

220 g pehmeitä kermatoffeekaramelleja (käytin Omareita)

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

725 g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl  ruokokidesokeria

5 kananmunaa

Kuorrute:

1,5 dl ranskankermaa

1,5 dl vispikermaa

2 rkl tomusokeria (laitoin kyllä 2 lisää)

1 tl vaniljasokeria

 

1. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi  ja lisää keksimurun joukkoon, sekoita tasaiseksi. Vuoraa 26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat. Painele keksimurut kevyest vuoan pohjalle.

2. Pilko kermatoffee karamellit peneksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää joukkoon ruokokidesokeri ja kondensoitu maito. Vatkaa muutaman minuutn ajan, kunnes massa on sekoittunut hyvin. Lisää kananmunat ja sekoita vain sen verran, että munat ovat sekoittuneet hyvin joukkoon. Nostele lopuksi täytteen sekaan pilkotut karamellit.

3. Kaada täytemassa keksimurupohjan päälle. Laita kakkuvuoan päälle vielä folio, jotta pinta ei pääse tummumaan liikaa. Nosta kakku uuniin 160 asteeseen 1½ tunnin ajaksi. Nosta vuoka pois uunista ja anna jäähtyä kunnolla. Nosta kakku jääkaappiin yön yli viilenemään.

4. Mittaa kulhoon ranskankerma ja vispikerma. Vatkaa seosta n. 5 minuutin ajan , kunnes se on vaahtoutunut kunnolla. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri joukkoon ja vatkaa vielä kunnolla. Levitä kuorrute kylmän juustokakun päälle.

5. Tarjoile kakku kinuskikastikkeen kera. (meillä kotiraati oli maistettuaan sitä mieltä, että kastike on turha, mutta minusta se kyllä teki makua vielä syvemmäksi, eli makuasioita)