Loppiaisena juhlittiin äitini synttäreitä ja sain vapaat kädet ulkonäön suhteen, mutta sisälle toivottiin mangomoussea. Halusin itse joulun jälkeen tehdä jo ihan muuta kun talvista. Ulkonäön apinoin Mansikkamäen Eben ihanaakin ihanammista kekseistä (kiitos ja anteeksi), vaikka oma toteutus olisi saanut ehkä olla hiukan kookkaampi. Tuo onnittelusöherrys harmittaa ja kun se ei sitä enää irtikään lähtenyt, niin jouduin sen kestämään.. Yleensä nuo viime tipan lisäykset on onnistunut vähän paremmin, mutta turha sitä nyt enää on itkeä  

Pohjana suklaakakkupohja

Sisällä siis kondensoidusta maidosta keitetty kinuski ja mangomousse, joka menee ulkomuistista jotakunkin näin:

3 dl kermaa

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

2 prk Piltti- mangososetta

1,5 dl - 2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

7 liivatetta

0,5 dl vettä

1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutta.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit.

3. Kuumenna vesi, purista livattesta vesi pois ja liuota ne veten. Lisää liivateseos mangososeeseen vähän jäähtyneenä ja sekoita mangosose vaahtoon. Tarkista maku.

Kostutin kakun vaniljamaidolla, levitin ensn kinuskin pohjalle ja mangosmoussen kinuskn päälle. Täytteestä siis riittää kahteen kerrosväliin. Kakkuvuoka oli halkasijaltaan 24 cm.

Päällinen on sokerimassaa, joka on värjätty Wiltonin teal-värillä sekä Royal Blue-värillä. Eristeenä alla voikreemi.

ONNEA ÄITI!